afbeeldingmaat 420x318 pixels
afbeeldingmaat 420x420 pixels
afbeeldingmaat 420x318 pixels
MMXIII
Laboratorium bij Zuyderland Sittard
Wij werden gevraagd om te onderzoeken of er een mogelijkheid bij het bestaande Zuyderland Medisch Centrum in Sittard/Geleen was voor het ontwikkelen van een nieuw laboratorium gebouw. Na een studie bleek dat er een lab gebouw van 2700 m2 in 3 bouwlagen mogelijk was op het terrein. Omdat het bestaande ziekenhuiscomplex, ontworpen door Bonnema architecten, zich als 1 sterk prachtig gebouw manifesteert, vonden we dat wij het nieuwe laboratorium moesten ontwerpen als “familie” van het bestaande gebouw. Zo denken we dat het nieuwe gebouw zich er als vanzelfsprekend naast voegt. We hebben een iets donkerder warme steen toegepast met aluminium kozijnen en aluminium cassettes. Het volume voor de vele noodzakelijke techniek op het dak wordt voorzien van gevels met klimop-beplanting. Onder het gebouw is een aansluiting met de logistieke kelder van het ziekenhuis gemaakt, dat gaf tevens de mogelijkheid een fietskelder te maken voor onder andere het naastgelegen medisch opleidingscentrum. Na de ontwikkeling van het cascogebouw heeft Zuyderland voor het specialistische laboratoria inbouwpakket Architecten aan de Maas gevraagd dit te ontwerpen. Hierdoor is een hele prettige samenwerking ontstaan tussen het architectenbureau uit Maastricht/Rotterdam en BètHa architecten uit Burgum. Het gebouw is vanaf de goedkeuring van het voorlopig ontwerp verder ontwikkeld als bouwteam met aannemer BAM en installateur Engie.
projectfotos >
afbeeldingmaat 420x318 pixels
MMXIII
Laboratorium bij Zuyderland Sittard
Wij werden gevraagd om te onderzoeken of er een mogelijkheid bij het bestaande Zuyderland Medisch Centrum in Sittard/Geleen was voor het ontwikkelen van een nieuw laboratorium gebouw. Na een studie bleek dat er een lab gebouw van 2700 m2 in 3 bouwlagen mogelijk was op het terrein. Omdat het bestaande ziekenhuiscomplex, ontworpen door Bonnema architecten, zich als 1 sterk prachtig gebouw manifesteert, vonden we dat wij het nieuwe laboratorium moesten ontwerpen als “familie” van het bestaande gebouw. Zo denken we dat het nieuwe gebouw zich er als vanzelfsprekend naast voegt. We hebben een iets donkerder warme steen toegepast met aluminium kozijnen en aluminium cassettes. Het volume voor de vele noodzakelijke techniek op het dak wordt voorzien van gevels met klimop-beplanting. Onder het gebouw is een aansluiting met de logistieke kelder van het ziekenhuis gemaakt, dat gaf tevens de mogelijkheid een fietskelder te maken voor onder andere het naastgelegen medisch opleidingscentrum. Na de ontwikkeling van het cascogebouw heeft Zuyderland voor het specialistische laboratoria inbouwpakket Architecten aan de Maas gevraagd dit te ontwerpen. Hierdoor is een hele prettige samenwerking ontstaan tussen het architectenbureau uit Maastricht/Rotterdam en BètHa architecten uit Burgum. Het gebouw is vanaf de goedkeuring van het voorlopig ontwerp verder ontwikkeld als bouwteam met aannemer BAM en installateur Engie.
projectfotos >