afbeeldingmaat 420x318 pixels
afbeeldingmaat 420x420 pixels
afbeeldingmaat 420x318 pixels
MMXIII
Stijlvol landhuis als maatpak ontworpen
Een klein vervallen huisje aan de Djipswal in de Westereen mocht worden vervangen door een nieuwe woning. Een unieke plek aan de doorgaande vaarroute richting het Lauwersmeergebied. We hebben de kans gegrepen om voor onze opdrachtgevers hun droom landhuis te ontwerpen. Traditionele bouw met baksteen gevels, zadeldaken met gebakken pannen, ruime dak overstekken met ragfijn gedetailleerde goten en robuuste houten kozijnen met hardsteen dorpels geeft dit huis z’n karakteristieke uiterlijk. Er is veel zorg besteed aan de totaalcompositie zodat de woning en de grote schuur goed in verhouding tot elkaar staan. Door het maken van tuinmuren zijn de lijnen uitgezet voor het tuinplan zodat tuin en gebouw een geheel worden. De entree heeft extra aandacht gekregen als accent aan de buitenzijde maar ook prachtige lichtinval binnen. De toegepaste glas in lood ramen passen daar goed bij. De ruimtes binnen zijn royaal. Via de entree kom je in de woonkeuken en aansluitend in de woonkamer. Vanaf daar is het overdekte terras bereikbaar waar je heerlijk kunt genieten van de omliggende landerijen. In de ruime serre heb je uitzicht op het water. Verder is op de begane grond een slaapkamer met prachtige badkamer gemaakt. Op de verdieping zijn de slaapkamers met badkamer en sauna en is er t.p.v. de smalle dakkapellen ruimte voor studie en/of hobby. Wat is het toch mooi dat met de inzet van opdrachtgevers, uitvoerende parijen en architect er een gebouw is gerealiseerd waar we allen ‘grutsk’ op zijn.
projectfotos >
afbeeldingmaat 420x318 pixels
MMXIII
Stijlvol landhuis als maatpak ontworpen
Een klein vervallen huisje aan de Djipswal in de Westereen mocht worden vervangen door een nieuwe woning. Een unieke plek aan de doorgaande vaarroute richting het Lauwersmeergebied. We hebben de kans gegrepen om voor onze opdrachtgevers hun droom landhuis te ontwerpen. Traditionele bouw met baksteen gevels, zadeldaken met gebakken pannen, ruime dak overstekken met ragfijn gedetailleerde goten en robuuste houten kozijnen met hardsteen dorpels geeft dit huis z’n karakteristieke uiterlijk. Er is veel zorg besteed aan de totaalcompositie zodat de woning en de grote schuur goed in verhouding tot elkaar staan. Door het maken van tuinmuren zijn de lijnen uitgezet voor het tuinplan zodat tuin en gebouw een geheel worden. De entree heeft extra aandacht gekregen als accent aan de buitenzijde maar ook prachtige lichtinval binnen. De toegepaste glas in lood ramen passen daar goed bij. De ruimtes binnen zijn royaal. Via de entree kom je in de woonkeuken en aansluitend in de woonkamer. Vanaf daar is het overdekte terras bereikbaar waar je heerlijk kunt genieten van de omliggende landerijen. In de ruime serre heb je uitzicht op het water. Verder is op de begane grond een slaapkamer met prachtige badkamer gemaakt. Op de verdieping zijn de slaapkamers met badkamer en sauna en is er t.p.v. de smalle dakkapellen ruimte voor studie en/of hobby. Wat is het toch mooi dat met de inzet van opdrachtgevers, uitvoerende parijen en architect er een gebouw is gerealiseerd waar we allen ‘grutsk’ op zijn.
projectfotos >