afbeeldingmaat 420x318 pixels
afbeeldingmaat 420x420 pixels
afbeeldingmaat 420x318 pixels
MMXIII
Bijzondere opdracht in een doorsnee wijk
In een doorsnee woonwijk in zijn dorp Kollumerzwaag vroeg onze ambitieuze jonge opdrachtgever om zijn droomhuis te ontwerpen. Het moest een moderne, liefst zwart/wit, met uitdagende ruimtes, mooie tuin en vooral niet een 13 in een dozijn woning worden. Omdat de plek zich aan de rand van het traditionele wijkje bevindt zagen we kans om deze bijzondere woning te ontwerpen. Doordat de binnenconstructie van prefab beton zou worden gemaakt, ontstond de mogelijkheid om de woning licht en luchtig te maken door een hele transparante hal en zwevend dak te ontwerpen. De woonkamer en eetkeuken zijn 2 aparte ruimtes geworden met elk een eigen karakter. Door de glasstrook onder het dak hebben de slaapkamers een mooie ruimtelijke kwaliteit gekregen. Een ruime met zorg ontworpen badkamer op de verdieping mocht in dit huis niet ontbreken. Samen met de opdrachtgever hebben we, voor zowel de buiten als de binnenkant, de beste en mooiste materialen uitgekozen en de scherpste detailleringen gemaakt. We vinden het belangrijk dat de tuin ook onderdeel uitmaakt van een ontwerp en daarom geven we ook daarvoor suggesties van belijningen, hagen, terras en bomen. Bij het gereedkomen van de tuin zie je dat de woning “landt” en zich nestelt in de wijk. Doordat onze opdrachtgever ons enthousiast op de hoogte houdt van de laatste toevoegingen en ontwikkelingen van het huis weten we dat we de juiste snaar hebben geraakt.
projectfotos >
afbeeldingmaat 420x318 pixels
MMXIII
Bijzondere opdracht in een doorsnee wijk
In een doorsnee woonwijk in zijn dorp Kollumerzwaag vroeg onze ambitieuze jonge opdrachtgever om zijn droomhuis te ontwerpen. Het moest een moderne, liefst zwart/wit, met uitdagende ruimtes, mooie tuin en vooral niet een 13 in een dozijn woning worden. Omdat de plek zich aan de rand van het traditionele wijkje bevindt zagen we kans om deze bijzondere woning te ontwerpen. Doordat de binnenconstructie van prefab beton zou worden gemaakt, ontstond de mogelijkheid om de woning licht en luchtig te maken door een hele transparante hal en zwevend dak te ontwerpen. De woonkamer en eetkeuken zijn 2 aparte ruimtes geworden met elk een eigen karakter. Door de glasstrook onder het dak hebben de slaapkamers een mooie ruimtelijke kwaliteit gekregen. Een ruime met zorg ontworpen badkamer op de verdieping mocht in dit huis niet ontbreken. Samen met de opdrachtgever hebben we, voor zowel de buiten als de binnenkant, de beste en mooiste materialen uitgekozen en de scherpste detailleringen gemaakt. We vinden het belangrijk dat de tuin ook onderdeel uitmaakt van een ontwerp en daarom geven we ook daarvoor suggesties van belijningen, hagen, terras en bomen. Bij het gereedkomen van de tuin zie je dat de woning “landt” en zich nestelt in de wijk. Doordat onze opdrachtgever ons enthousiast op de hoogte houdt van de laatste toevoegingen en ontwikkelingen van het huis weten we dat we de juiste snaar hebben geraakt.
projectfotos >